Bannerul, cea mai eficientă și rentabilă metodă de promovare a afacerii tale
Bannerul este una dintre cele mai eficiente și simple metode de a-ți promova afacerea. De altfel, bannerul este utilizat de foarte mult timp și încă este ales dintr-un motiv foarte bine întemeiat: funcționează pentru orice tip de campanie de publicitate. Se spune că a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri, însă pe atunci avea o altă utilitate, aceea de a crea o stare de alertă în rândul armatelor. De-a lungul timpului, bannerul și-a schimbat scopul principal, însă utilitatea sa a rămas aceeași: atragerea atenției.
În marketingul modern, bannerul este un instrument fără de care o campanie de promovare ar putea să nu mai aibă același efect. Vizibilitatea este unul dintre cele mai importante țeluri ale unui brand, pentru că aceasta aduce succesul la care fiecare visează. În continuarea acestui articol îți vom explica în detaliu ce este un banner și în ce situații îl poți folosi, astfel încât campaniile tale de promovare să se bucure de succes.
Cuprins:
- Bannerul – în ce situații să îl folosești pentru a avea succes?
- Ce este un banner și de ce criterii să ții cont atunci când îl creezi?
- Realizare bannere pentru afacerea ta – ai sau nu nevoie de această metodă de promovare?
1. Bannerul – în ce situații să îl folosești pentru a avea succes?
Din fericire, nicio afacere nu stă pe loc, iar schimbările apar de la o zi la alta. Din acest motiv, produsele și serviciile unei afaceri trebuie să găsească întotdeauna metode de a rămâne relevante pentru clienți și, în același timp, atractive. Acest lucru presupune să faci o serie de eforturi pentru a te promova eficient, așa că poți începe prin a te gândi la câteva metode de design pentru bannere.
De regulă, un banner este foarte accesibil și, în plus, este portabil și temporar ca utilitate (în funcție de durata unei campanii de promovare, spre exemplu). Există mai multe tipuri de bannere pe care le poți utiliza în funcție de situație sau de scopul campaniei tale. În primul rând, poți opta pentru bannere atunci când vrei să îți promovezi cele mai noi promoții ale magazinului pe care îl deții. Scopul campaniei va fi, bineînțeles, sporirea numărului de vânzări și, implicit, vizibilitate asupra brandului. În funcție de durata campaniei de promovare, îți poți comanda mai multe modele de bannere pe care să le schimbi după o anumită perioadă de timp. Spre exemplu, îți poți face câte un banner pentru fiecare categorie de produse sau servicii care se află la promoție. Cel mai important lucru este să te asiguri de faptul că bannerele sunt amplasate în locuri strategice, cu mult trafic și intens circulate, astfel încât să poți să ajungi la un public cât mai numeros.
În al doilea rând, bannerele mai pot fi folosite și pentru a promova diferite evenimente la care brandul tău este unul dintre sponsorii principali. Acest lucru ajută foarte mult la crearea unei imagini pozitive a brandului tău, mai ales dacă te implici în evenimente caritabile sau în orice alte mișcări care au impact asupra vieții sociale și a comunității din care faci parte (marșuri, maratoane ș.a.). Există și studii care demonstrează eficacitatea acestei strategii. Este dovedit faptul că antreprenorii și brandurile care se implică în dezvoltarea comunității au parte de mai multă încredere, admirație și devotament din partea publicului în comparație cu cei care nu se implică deloc. De altfel, este o metodă foarte recomandată pentru producătorii locali sau pentru brandurile mici, astfel încât să se poată ridica la nivelul marilor nume din piață.
În al treilea rând, un banner este eficient și dacă te ocupi cu organizarea de evenimente de orice tip. Fie că vorbim despre un concert, o piesă de teatru, un festival, o strângere de fonduri, un show de comedie ș.a.m.d., bannerul te va ajuta întotdeauna să dai sfoară în țară despre evenimentul tău. Iar dacă obișnuiești să organizezi același eveniment în fiecare an (un festival, spre exemplu), ai la îndemână două posibilități: fie îți faci în fiecare an un banner dedicat (pe care să scrii data exactă, numărul ediției etc.), fie îți faci un singur banner pe care să îl poți folosi în fiecare an (scrii doar numele evenimentului și informații generale, cum ar fi adresa site-ului web, un număr de telefon etc.).
O a patra metodă de utilizare a unui banner este pentru a-ți promova noua afacere și pentru a o face cunoscută publicului larg. Așa că, în cazul în care ești nou pe piață și vrei ca numele brandului tău să fie cunoscut, apelează cu încredere la un set de bannere prin care să îți faci reclamă. În această situație îți recomandăm să le amplasezi în locuri intens circulate pentru a avea parte de cât mai multe priviri. De asemenea, te sfătuim să optezi pentru un design atrăgător și culori vibrante, care să atragă atenția încă din primele secunde. În al cincilea rând, pentru retaileri bannerele sunt extraordinar de eficiente atunci când pregătesc campaniile sezoniere. De fiecare dată când consumatorii văd un banner
pe care sunt promovate articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte de sezon, au tendința de a-și reevalua garderoba și, de cele mai multe ori, ajung să „cedeze” promoțiilor pe care le-au văzut în trecere și care le-au atras atenția. Un retailer își poate crește serios vânzările dacă apelează la această strategie de marketing.
Nu în ultimul rând, vom vorbi despre vizibilitatea de care poți avea parte dacă obișnuiești să participi la expoziții sau la târguri. Indiferent dacă vrei să atragi atenția clienților ori altor companii pe care ți le dorești în portofoliu (ca parteneri sau clienți), bannerele pot fi instrumentele care îți aduc vizibilitate și, într-un final, rentabilitate și profit. De asemenea, un banner în astfel de situații te poate ajuta sa îți atingi unele dintre cele mai importante obiective de marketing pe care ți le-ai propus, cum ar fi atragerea de noi clienți care să aducă plus-valoare afacerii tale, dar și brand awareness pentru afacerea ta. În aceste situații, mai există și alte metode eficiente pentru a atrage atenția publicului, cum ar fi rame luminoase sau people stopper.
2. Ce este un banner și de ce criterii să ții cont atunci când îl creezi?
Am stabilit deja în capitolul anterior ce este un banner și situațiile în care poate fi utilizat pentru a-ți promova produsele sau serviciile. Bannerele au scopul de a atrage atenția potențialilor viitori clienți și le poți folosi în cadrul unor conferințe, evenimente private sau publice, în centre comerciale, pe stradă ș.a.m.d. Se spune despre banner că acționează asemenea unui memento pentru afacerea pe care o deții și că este perfect pentru a crește gradul de conștientizare a brandului în rândul oamenilor care, în viitor, îți pot deveni clienți fideli.
Este foarte important ca un banner sau orice alt tip de sistem de afișare să poarte însemnele brandului tău: logo, font și paleta de culori. În acest fel, publicul care observă bannerele tale prin oraș vor reține mult mai repede și ușor numele afacerii tale, portofoliul de produse sau servicii pe care le oferi și îi va fi mult mai simplu să te recunoască pe viitor după aceste însemne specifice ale afacerii tale. Cu toate acestea, întotdeauna trebuie să îți dai interesul și să ai foarte mare grijă la grafica pe care o alegi și, mai ales, la mesajele pe care vrei să le transmiți. Mesajele nu trebuie să fie ambigue și nici prea lungi, astfel încât să nu fie „abandonate” înainte de a fi citite în totalitate. Întotdeauna mai puțin înseamnă mai mult, așa că oferă-ți timp până găsești cel mai atractiv mesaj pentru următoarea ta campanie pe care vrei să o promovezi prin intermediul bannerelor.
Să te ghidezi întotdeauna după paleta de culori a brandului tău, să folosești același font, imagini și simboluri care să aibă legătură cu afacerea ta, este un fel de carte de vizită. Consecvența inspiră, de cele mai mult ori, profesionalism, ceea ce spune o poveste coerentă despre brandul pe care îl deții. În plus, studiile arată faptul că oamenii au tendința de a rămâne fideli unui brand consecvent, care își păstrează atât liniile de design, „tonul” în care alege să își spună povestea, dar și calitatea produselor sau serviciilor pe care le oferă. Aceste lucruri nu sunt importante doar pentru atragerea potențialilor clienți și parteneri ori pentru fidelizarea lor, ci și pentru a te diferenția de concurența din piață. Cine ar vrea să fie confundat cu un alt brand concurent?
3. Realizare bannere pentru afacerea ta – ai sau nu nevoie de această metodă de promovare?
În cazul în care te întrebi dacă afacerea ta are nevoie sau nu de un banner pentru a se promova eficient, îți vom spune că merită măcar să încerci. Este adevărat că nu toate brandurile de pe piață au nevoie de un banner pentru a se face cunoscute în rândul publicului, însă cu toate acestea, multe aleg să o facă datorită eficienței dovedite a acestei metode de promovare. În definitiv, puțină publicitate în plus nu strică niciodată. Afacerile ar trebui să nu mai subestimeze puterea marketingului bine făcut și a publicității inteligente, pentru că sunt instrumente incredibil de puternice atunci când vine vorba despre credibilitate, fidelitate și, implicit, creșterea unei afaceri.
Dacă nu te-ai convins încă de utilitatea unui banner, îți oferim o listă de motive cu ajutorul cărora te-ai putea hotărî. Pentru început, bannerul este un instrument de promovare destul de ieftin pe care îl poți folosi în mai multe campanii de promovare, nu doar în una singură, dacă alegi textul și imaginile potrivite. Apoi, din punctul de vedere al creării designului, ele sunt destul de simplu de realizat – nu trebuie să înveți tu cum să faci bannere pentru că există suficiente persoane acreditate în domeniu care îți pot realiza un design foarte reușit. În al treilea rând, pot fi folosite pentru orice tip de campanie, produs, serviciu sau eveniment, ceea ce înseamnă că pot acoperi o gamă largă de situații. Și, în ultimul rând, nu au nevoie de o întreținere foarte meticuloasă pentru că sunt rezistente la orice condiții meteo (vânt, ploaie, ninsoare, soare puternic etc.).
Dacă ar fi să comparăm costurile de realizare a unui banner cu cele pe care trebuie să le plătești atunci când îți creezi o strategie de promovare online, putem spune faptul că bannerele sunt cele mai rentabile dintre toate. Chiar dacă acum se pune mai mult accentul pe promovarea în mediul online, pentru că este mult mai simplu să ajungi la publicul țintă, această metodă clasică de marketing – bannerul – nu se va demoda niciodată și nici nu își va pierde eficiența. De altfel, bannerele sunt eficiente mai ales pentru afacerile aflate la început de drum, care poate nu au la dispoziție un buget foarte generos pentru promovare.
În concluzie, nu ai niciun motiv care să te determine să nu utilizezi niciodată un banner pentru a-ți promova afacerea. Dacă alegi și câteva mesaje-cheie foarte atractive, ai ocazia să obții succesul la care ai visat indiferent de industria în care activezi, de obiectivele pe care ți le-ai propus sau de bugetul pe care îl ai disponibil. Un banner nu este foarte costisitor, iar astăzi poate avea un design profesional, datorită tehnologiilor moderne de imprimare, dar și îndemânării și pregătirii la alt nivel a designerilor.
Alte metode de promovare sau informare eficientă, cum ar fi ramele click din aluminiu sau magnetice, dar și alte sisteme de afișare găsești pe site-urile de specialitate. Profesioniștii îți pot oferi și idei de bannere în funcție de specificul afacerii tale, în cazul în care nu ai suficientă inspirație în acest moment. Ramaclock.ro este alături de toate brandurile care vor să se promoveze prin produse de calitate, indiferent de sectorul în care activează sau de obiectivele pe care și le-au propus pentru campaniile pe care le desfășoară.
Sursă foto: freepik.com
Comentarii